Wat is het verschil tussen een PVC-vloer en een vinylvloer?

Kies je voor een PVC-vloer of een vinylvloer in jouw woning? Er zijn verschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden in het maken van een keuze. We zetten hier de belangrijkste verschillen op een rijtje. We helpen je graag bij het maken...
Lees meer
    terug naar vorige pagina

Materiaalverschil

Materiaalverschil

Materiaalverschil tussen PVC-vloer en vinylvloer

De samenstelling van een PVC vloer is voornamelijk kunststof, maar de huidige dessins en structuren zijn haast niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Een PVC-vloer is ongeveer 3 millimeter dik. Beide vloeren bestaan uit meerdere lagen waaronder een sterke toplaag en een transparante beschermlaag. Een vinylvloer is meestal 4 meter breed en daarom zonder naden te leggen, Vinyl is daarnaast een soepel en verend product.

Prijsverschil

Prijsverschil

Prijsverschil tussen PVC-vloer vinylvloer

PVC-vloeren worden verkocht vanaf €15,- per vierkante meter. De prijzen van de betere PVC-vloeren lopen echter al gauw op tot €30,- per vierkante meter. De prijzen van de betere vinylvloeren variëren van € 20,- tot € 30,- per vierkante meter. Het leggen van vinyl is over het algemeen wel voordeliger.

Onderhoudverschil

Onderhoudverschil

Onderhoudsverschil tussen PVC-vloer en vinylvloer

Een PVC-vloer is gemakkelijk te onderhouden met een dweil, stofzuiger of bezem en heeft verder geen bijzonder onderhoud nodig. Wees voorzichtig met de hoeveelheid water die je gebruikt bij het dweilen! Vinylvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en bestand tegen water door de sterke toplaag en het feit dat er geen naden zijn. Het is niet erg als er een glas drinken valt of een emmer water wordt omgestoten. Even schoonmaken met een doekje of dweil en de vloer ziet er weer als nieuw uit. Door deze eigenschappen is een vinylvloer erg geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer, toilet en keuken.

Montageverschil

Montageverschil

Montageverschil tussen PVC-vloer en vinylvloer

Bij PVC-vloeren heb je de keuze uit de zogenaamde klik variant en de gelijmde variant. Indien je kiest voor de klik variant is het mogelijk om de vloer zelf te leggen, maar een PVC-vloer vraagt te allen tijde om een zeer gladde ondergrond, de vloer zal dus eerst geëgaliseerd moeten worden. Dit kun je het beste door een professional laten doen. Je kunt ook kiezen voor de gelijmde variant, waarbij wij altijd adviseren om dit door een van onze professionals te laten doen, het is een lastige klus! Een gelijmde variant voelt vaak gladder aan en is een stuk stiller dan de klik variant. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Een vinylvloer is relatief dun en wordt direct op de ondervloer gelijmd of verwerkt. Daarom is het van groot belang dat de ondervloer volledig glad is, anders is elk korreltje of andere oneffenheid direct zichtbaar. Onze stoffeerders nemen je alle zorgen uit handen en zorgen voor een spiegelgladde vloer.

Geluidsverschil

Geluidsverschil

Geluidsverschil tussen PVC-vloer en vinylvloer

Een verlijmde PVC-vloer is nagenoeg helemaal stil. In een appartement mag een PVC-vloer met een goede ondervloer ook worden gelegd. Een vinylvloer wordt direct gelijmd op de ondervloer, waardoor zowel omgevingsgeluid als contactgeluid wordt geminimaliseerd. Handig als je in een appartementencomplex met onderburen woont of als kinderen regelmatig door het huis rennen of spelen.

Niet gevonden wat je zocht?

Algemeen

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog personlijk via de e-mail.

 

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist